15 de novembre 2017

SANTA CECILIA 2017

Un any més arriba la tardor, la fira el fred i sobretot SANTA CECILIA.

Enguany no ens quedarem curts i presentem un llistat d'actes en els que esperem que tots els que aprecien la música o vulguen passar una estona distraguts, ens acompanyen en algun dels actes que em preparat.

El dissabte 11 començàrem amb el tradicional concert de les nostres bandes menudes (però sols d'edat, ja que amb interpretació cada vegada més es pareixen als professionals). Baix la batuta del nostre benvolgut company d'Ondara En Sebastià Roig Sirerol, que després de la seva aventura per les illes balears, ha decidit afiançar-se a la seva terra i per tant podem gaudir i aprendre dels seus coneixements adquirits en aquests darrers anys.

A l'auditori no cabia ningú més, teníem els músics, el públic, algú que emprenya i que se'n vol anar, ho teniem tot per a ser una gran nit.

El concert començà amb la BANDA INFANTIL, aquest grup està format per gent que porta un o dos anys tocant l'instrument. Les peces interpretades eren molt variades, però totes elles molt divertides i fent al public gaudir d'escoltar-les. En primer lloc interpretaren Conquest i Lighty Row dos peces amb una música molt melòdica que els intérprets assimilaren molt prompte i pogueren disfrutar interpretant-la i fer gaudir al públic,  per a concloure Pepe Tono una música tradicional de la terra i la gent inclús s'envalentonà i començaren a cantar-la.

Després entregarem els instruments als nous educands, aquests l'any que ve ja els veurem, si tot va be, tocant a la bandeta infantil, per conclouré la vetlada de Bona música era el torn de la BANDA JUVENIL, tots ells menors de 17 anys i majors de 10, aquests són el futur i present de la UMO.

El concert intentà començar amb l'ambient festiu que havien deixat els seus precedents i els Juvenils interpretaren els pasdoble per excel·lència Paquito el Chocolatero i ahí ja ho van petar, sols faltaven les filades de gent ballant al ritme de la música, no ho feren ja que l'auditori estava de gom a gom i no ho podien fer. Continuaren amb Memory, Conquista, Arabian Dances i per concloure Blas From de Past. Aquestes peces, totes elles molt agradables per al públic, ens anaven mostrant la qualitat que tenen els nostres músics, ja que en moltes d'elles hi havia algun instrument predominant, que no es molt habitual que predomine, (la Tuba, Bombardí, Trombó i les llàmines) a part dels habituals. El més curiós que em vaig trobar, va ser en que hi havia gent que estava allí per veure, al seu net/a tocar amb la banda Infantil i es van tindre que quedar ja que les interpretacions que feren els nostres Juvenils els estava agradant molt i decidiren escoltar-los, fent tard al sopar que tenien amb les amics.

EL diumenge arreplegàrem a les noves incorporacions, dos clarinets i una flauta, són pocs, però amb molta qualitat i ganes de treballar i formar part d'aquesta família.

Llum Martí Soldevilla, amb el clarinet, amb facilitat en la pràctica de l'instrument, molt atenta a les indicacions i aplicant-les, amb molt poc pot arribar lluny, per tant amb més dedicació podríem tindre una clarinetista per molt de temps

Lluna Garcia Moncho, amb el clarinet, molt treballadora i amb ganes de profunditzar amb el mon de la música, constància i treball són les paraules que puguen d'escriure-la

Maia Ortolà Ginestar, amb la flauta, un bitxo!! no para ni quant està tocant, encara no em parat de tocar i ella ja està xarrant, "la mare de deu", complidora, encara no em demanat algo i ella ja s'apuntat per ajudar.

Aquest Dissabte 18 fa el concert la UMO amb la temàtica de pel·lícula a on es projectaran imatges de les diferents peces que interpretem, el treball ha sigut molt meticulós i molta gent ha fet molta feina per a que tots els assistents disfruten escoltant i vegent la música que la banda del Poble fa per al seu públic. Si estaguérem al CC açò valdria 6€ per persona, ací es tot gratuit, sols els demanem que entren s'assenten i disfruten de l'espectacle, això sí, al concloure si vos ha agradat vos demanem que aplaudiu i nosaltres així estarem molt recompensats. VIDEO PROMOCIONAL
Concert treballat pel seu Director, també del poble d'Ondara, En Victor Valles Fonet, el que està fent una gran tasca al front de la UMO, treballant molts aspectes d'afinació, interpretació i sobretot sonoritat, amb la finalitat de buscar la màxima perfecció que puga aconseguir amb els músics que té.

Ja el diumenge 19 fem el concurs de paelles a l'aulari, enguany hi ha molta expectació, ja que tindrem jocs per a tots els membres de les Bandes i estudiants de l'Escola de Música Gonzalo Ortolà. Però sobretot, qui guanyarà el concurs de paelles??. L'any passat va estar molt renyit i el jurat va modificar les bases a última hora i va premiar únicament a la paella que va destacar per d'alt de totes, però amb molta diferència. Enguany s'espera que totes s'igualen i que guanye la millor.

Per concloure el Dissabte 25 farem el tradicional Putxero, enguany ja hi ha molta gent apuntada, i molts cuiners que volen ajudar a fer-lo. Hi ha molta feina i quant més en siguem, millor ens eixirà el caldo.

Recordeu que Santa Cecilia és la festa de la Música, del músic, del poble i per tant de TOTHOM


1 comentari:

Anònim ha dit...

Santa Cecilia és la festa de la Música, del músic, del poble i per tant de TOTHOM

FOTO 2016

FOTO 2016
Santa Cecília 2016

Foto UMO 2011

Foto UMO 2011