15 de novembre 2013

SANTA CECILIA 2013

Com no, arriba el fred, ja era hora!!!, la fira i SANTA CECÍLIA, y aquest any tornem a celebrar la festa de la Música, la dels músics i la de tothom.
La setmana passada començarem amb el famós Xupinàs i la festa del BURRET A GO GO, divendres per la nit, l'assumpte durà fins ben entrada la matinada, segons fonts veïnals.
Ja el Dissabte 9 era el dia dels més menuts, en concret la Banda Infantil i la Banda Juvenil.

La Banda Infantil, formada per alumnes de 2 i tercer any d'instrument, ens van delectar amb la interpretació de tres peces, Excalibur, Tijuan Trumpet i The Milk Cow (vaca lechera), un total de 21 components amb els seus instruments preparats i amb el seu director Sergi es posaren a tocar les obres, demostrant al públic assistent que la tasca feta pels alumnes en l'Escola de Música amb Maria Jose i el seu corresponent mestre d'instrument porten a un molt bon port, EL FER MÚSICA en conjunt. Perfecte no va sortir, però als grans entesos de la música, con és el nostre benvolgut públic, els va agradar, mira si els va agradar que els aplaudiment sonaren i sonaren ben fort durant un gran estona, reconeixen el treball fet pels seus membres.

Tot seguit, per agafar aire un poc, férem l'entrega d'instruments dels nous educands, aquesta entrega la va realitzar el nostre director Juan Daniel Jover Piqueres, 2 clarinets, 1 trompa, 1 trombó, 2 percussionistes, 1 violoncel, 1 piano i algun més que no pogué vindre o que no recorde. Aquests seran els que en dos anys formaran part de la Banda Infantil i que esperen poder veure'ls.

Ja després d'aquest descans s'anuncià el torn de la Banda Juvenil, i quina banda, formada per un total de 23 membres, en aquest concert entraven 9 nous membres que eren Joan i Calors Trombó, Albert Bombardi, Julia i Irene Flautes, Sergi Trompa, Ismael i Jaume Trompeta, Marco Percussió, enhorabona a tots, però com sempre uns venen i altres ens deixen, però no ens deixen amargament, ja que ens deixen perquè ja van a complir els 18 anys ho ja estan a punt de començar els cursos superior d'instrument, en aquest cas, amb el bon sentit de la paraula "jubilàvem" a Maria en la Flauta, a Pedro a la Tuba, Marc i Blas en la Trompeta, Jordi Percussió a tots ells el director de la Banda Juvenil els va agrair i alabar el treball realitzat en la formació del seus companys, que en un futur seran els seus companys de Banda si no ho són ja.
El concert prometia, ja que repertori era molt variat, teníem per començar un Pasdoble, Educandos de Benejuzar, peça festera per a interpretar al carrer, cal destacar el solo de Clarinet, que interpretà Iris. Posteriorment una marxa Funebre, El Evangelista. I l'obra Lourd Tullamore de Carl Wittrock, obra complicada i treballada durant tot l'any. El veredicte del públic no es va fer d'esperar, ja que a mitjan peça ja començaren aplaudir, ja que la música ho demanava, final d'un temps fort, però encara quedava el millor el temps lent i la reexpossició. I així va ser la peça prometia, molt de treball, bons músics i bona predisposició de treballar per tots els membres, per tant el resulta va ser, aplaudiments, aplaudiments i més aplaudiments del públic assistent. Però el més important va ser la careta dels membres de la Banda Juvenil, era una cara de sorpresos, "no pot ser que ho haguem fet", alguns feien cara de "satisfacció", altres de "per fi", i el públic continuava aplaudint, reconeixent la dificultat i el treball realitzat. Per tant per a llevar la tensió de l'Obra interpretaren un Bis House Of The Rising Sound, tema de l'Oest que va fer un fi de festa molt divertit, sobretot amb el confeti final, que sempre surt fora de temps.
Després del concert tots els participants anaren de sopar i estigueren de cantant i de festa fins bens tard.

El Diumenge 10 arreplegarem els nous membres de la UMO, foren Francesc, Diego i Pau en la percussió, Angels i Joan al Saxo, Mar al Clarinet i Gerard a la Trompa. En la misa interpretaren dos peces famoses deixant als assistents a l'església el caramel en la boca per a que aquest dissabte 16 vagen al concert de la UMO.
Aquest concert promet, però molt, en la primera part fem un monòleg de Victor Valles Fornet, encara que naix en EL Verger, sempre a viscut en Ondara, sempre tenim el mateix dilema. Les peces a interpretat estan premiades en diferents concursos de composició, com Benidorm, Villena.... i d'altres que les estrenem. La segona part de Armando Blanquer interpretem Encuentros i Moments de Festa. Aquest concert serà dirigit pel nostre director Juan Daniel Jover Piqueres, que després de 6 anys amb nosaltres, a fet un treball impressionant, duguent a la nostra banda ben amunt, encara que sempre hi ha gent que opine el contrari i sabotatge el treball realitzat, com en el certamen Provincial de l'any passat, el jurat anava en contra nostra i per això no guanyarem, això és el que diguem, però en realitat ho feren millor que nosaltres.

Per tant si voleu escoltar el prometedor concert de la UMO amb obres del compositor local Victor Valles, vos esperem aquest dissabte en l'Auditori d'Ondara

Amb treball, humilitat, constància i treball es pot arribar ben lluny amb la nostra UMO, que passeu bones festes de SANTA CECILIA, i que vos agrade el concert preparat.

SANTA CECILIA, la Festa de la Música, dels Músics i la de Tothom

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt ben dit!! VISCA SANTA CECILIA I LA UNIÖ MUSICAL D'ONDARA!!!!

Anònim ha dit...

Enhorabona pel concert realitzat i moltes gracies per fer-nos saber que en Ondara tenim un gran compossitor com és Victor Valles, seguí així que aneu pel bon cami. ANIMS

FOTO 2016

FOTO 2016
Santa Cecília 2016

Foto UMO 2011

Foto UMO 2011